Om mig - Onigiri Produktion
14
page-template-default,page,page-id-14,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Om mig

Jag som driver Onigiri Produktion heter Karin Boo och har jobbat med media de senaste 15 åren. Framförallt på nyhetsredaktioner, bland annat Ekot, TV4 Nyheterna och SVT i Norrköping, där jag lärt mig konsten att berätta en historia. I botten har jag en masterexamen i journalistik från Stockholms universitet.

 

Van att arbeta med personer ovana framför kameran

Jag har lång erfarenhet av att intervjua och träffa personer som aldrig tidigare stått framför en kamera. Min inställning är att alla kan bli bra på bild, bara man får rätt förutsättningar. Vi tar inspelningen i din takt och jag hjälper dig med vad du ska säga och hur du kan tänka för att det ska bli så bra som möjligt. Vi kan också göra flera omtagningar. Personer jag filmat brukar se avslappnade och naturliga ut.

Jag är lugn som person och lyssnar på hur du tycker det känns och vad du vill förmedla. För mig är det viktigt att alla ska kunna presentera sig på bästa möjliga sätt och jag tycker det är roligt att arbeta fram det absolut bästa tillsammans med dig.

 

Konstnärliga klipp med kvalité

Jag brinner för det konstnärliga i att sätta ihop filmer. Jag är inspirerad av den dokumentära stilen och jobbar hela tiden med att lyfta fram det viktigaste i bilderna. Jag arbetar med en kamera som har fullformatssensor, vilket innebär att man kan nyttja objektivet fullt ut. För bästa möjliga ljudkvalité spelar jag in alla intervjuer med en högkvalitativ mygga som klarar hårda krav på bra ljud.

Jag har jobbat mycket med nyheter på sociala medier och är van att tänka på hur en nyhet ska publiceras som bäst. Det är inspirerande för mig att tänka ut nya idéer på filmer för sociala medier och jag diskuterar gärna tankar med dig.

 

Onigiri

Namnet Onigiri kommer från de små risbollar som många äter till mellanmål i Japan. Jag brukade njuta av dem när jag var utbytesstudent där som gymnasieelev och har fortsatt göra det sedan dess, då jag ofta återkommer till Japan.